Workshop overzicht

Feedback

Iedereen vindt het belangrijk, maar toch is het een van de lastigste onderwerpen in werkrelaties: feedback geven, én ontvangen. Deze workshop gaat verder dan een stappenplan voor feedback. Op een fundamenteler niveau kijken we naar de principes van feedback, en wat er voor nodig is om feedback daadwerkelijk als ‘een cadeautje’ te kunnen zien. Deze workshop kun je individueel volgen, maar is ook heel geschikt om met je hele team te doen.

Ik sta even stil…

Het is waardevol en belangrijk voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling om regelmatig even stil te staan en te reflecteren op wie je bent. In deze workshop zijn inzichten uit verschillende managementtheorieën gebundeld om bewust te reflecteren én daar ook concreet mee aan de slag te gaan. Na deze inspirerende ochtend ga je vol hernieuwde energie weer aan de slag!

Leiderschap

Over leiderschap is veel te doen. Coachend en dienend is het devies tegenwoordig. Maar, wat houdt dat dan precies in? En wat is je rol als leider dan eigenlijk? We verkennen het onderwerp vanuit meerdere invalshoeken, en maken de vertaling naar jouw situatie. Deze praktische workshop is een combinatie van inzicht, bewustwording en concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Teamwork

Managementschrijver Patrick Lencioni heeft een simpel maar doeltreffend model ontwikkeld om samenwerking in teams te doorgronden. Aan de hand van zijn piramidemodel krijg je inzicht in de verschillende aspecten van teamwork, zowel op team als individueel niveau. Met de concrete tips kun je meteen verbeteringen in je team doorvoeren. Je kunt deze workshop individueel volgen of met je team, zodat je meteen aan de slag kunt.

Beter beslissen is een kunst – museumworkshop

In de drukte van alledag gunnen we onszelf niet altijd de tijd om iets van meerdere kanten te bekijken. En toch loont het de moeite om ergens wat langer over na te denken, de tijd nemen om een tegengeluid te horen en het probleem zo van verschillende kanten te bekijken. In een museum kijken bezoekers gemiddeld 7 seconden naar een kunstwerk. Net genoeg om een label ‘mooi’ of ‘lelijk’ te plakken. Maar wat gebeurt er als je langer kijkt?

Communicatie

‘We moeten beter communiceren!’ is een veelgehoorde uitspraak binnen organisaties. ‘Communicatie’ staat dan ook niet voor niets met stip op 1 als een van de grootste problemen waar organisaties mee te maken hebben. In deze workshop gaan we in op communicatiepatronen en de kunst van communiceren. We doen dit o.a. aan de hand van verrassende kunstwerken. Je leert kijken door je eigen bril én die van een ander en gaat naar huis met waardevolle inzichten en concrete tips om meteen toe te passen in je werk.

Paradoxale paden- buitenworkshop

 

‘De zachte krachten zullen overwinnen in het eind’– schreef Henriëtte Roland Holst ruim 100 jaar geleden. Meer dan ooit zijn ‘zachte krachten’ cruciaal, niet alleen op persoonlijk vlak maar zeker ook in ons professionele leven.

‘Zachte krachten’…dat klinkt paradoxaal: hoe krachtig is zachtheid? Hoe kan iets krachtig én zacht tegelijk zijn? Paradoxen zijn fascinerend, ze laten ons op een dieper niveau nadenken, en leren ons omgaan met de complexiteit van het leven.

Henriëtte Roland Holst was zelf ook één grote paradox: afkomstig uit een zeer welgesteld milieu riep zij als vooraanstaand lid van de SDAP arbeiders op tot strijd om hun lot te verbeteren. Niet in een simpel hokje te plaatsen dus. En geldt dat niet voor ons allemaal?

Treed in de voetsporen van deze fascinerende politica en dichteres en ontdek jouw unieke, paradoxale, zachte krachten.

Van folly naar wijsheid – buitenworkshop

 

Vrijwel alles doet het weer als je het enkele minuten uitschakelt

 

Meer dan ooit zijn we aangewezen op technologie om ons werk te kunnen blijven doen. Massaal zitten we thuis te werken, achter een scherm. Alleen, maar toch verbonden. Leiderschap in deze tijd is extra ingewikkeld. Want alle technische mogelijkheden ten spijt, hoe zorg je ervoor verbonden te blijven met je team, als fysiek bij elkaar komen niet mogelijk is? En, ook heel belangrijk, hoe regel je je eigen reflectie-momenten?

 

‘De definitie van waanzin is telkens hetzelfde te doen maar een andere uitkomst verwachten’ zei Einstein ooit. Als je computer vastloopt, is een harde reset soms de enige oplossing. Even helemaal uitzetten en opnieuw opstarten, of zelfs terugzetten naar de fabrieksinstellingen als niets meer werkt, is dan vaak de uitweg.

 

En als je zelf vastloopt? Ook dan is soms een radicaal andere benadering nodig. Niet nóg meer online en virtueel, maar juist offline. Nu we zoveel binnen zitten, ligt de oplossing dan ook buiten!