Individuele coaching

‘Ik sta even stil en dat is al een hele vooruitgang’

Deze quote, toegeschreven aan de Duitse schrijver Bertolt Brecht raakt wat mij betreft de kern van coaching. Je bent ervan overtuigd dat regelmatig reflecteren op je rol cruciaal is en zoekt een sparringpartner die je geest scherpt. Iemand die je vragen stelt in plaats van antwoorden geeft. Die je een ander perspectief toont en inspireert. Die over grenzen heen kijkt en ideeën aanreikt vanuit minder voor de hand liggende vakgebieden zoals bijvoorbeeld filosofie, kunst en literatuur.

 

 

Van een afstand- reflectiegesprek

Speelt er iets waar je wel een frisse blik van buiten bij kunt gebruiken? Iets waar je zelf niet uitkomt, omheen blijft draaien of in vast loopt? Voel je spanning maar blijft het onbestemd en onduidelijk? Maak dan een afspraak voor een eenmalig coachingsgesprek. Op mijn mooie locatie in Galder kom je als vanzelf al in een ‘andere stand’. Ik ga met jou 2 uur op zoek naar ruimte om zaken anders te bekijken en de kluwen te ontwarren om te komen tot een oplossing die voor jou werkt. Na afloop krijg je een verslag van hetgeen we besproken hebben, aangevuld met food-for-thought als inspiratiebron voor mogelijke nieuwe richtingen.

Recht op je doel af –

coachingstraject

Je weet dat je voor goed leiderschap in deze tijd ook ‘soft skills’ nodig hebt. Dat EQ, reflectie, creativiteit, luisteren (ook naar je innerlijke stem) en de verbinding tussen hoofd en hart belangrijk zijn. Tegelijkertijd sta je met beide benen op de grond. Je zoekt naar wegen om te groeien, om jezelf te ontwikkelen op een manier die bij jou past. De tweede viool is hierbij jouw klankbord. Als sparringpartner stel ik vragen die jouw geest scherpen, reik ik je verschillende perspectieven aan en inspireer ik je vanuit een andere invalshoek. Geen oppervlakkige tegeltjeswijsheden, maar échte verdieping en groei in een inspirerende omgeving.

Kunst als inspiratie-traject

Naast de ‘gewone’ gesprekken in Galder hebben we een extra coaching-sessie in een museum. Niet voor een lesje kunstgeschiedenis, maar om via de kunst op zoek te gaan naar andere perspectieven, paradoxen en ambivalentie. Kunst is namelijk bij uitstek geschikt om je te leren omgaan met dingen niet snappen en niet weten. Het laat je zien dat er altijd ruimte is voor een andere invalshoek. Zoals de Brits-Indiase kunstenaar Anish Kapoor zegt: ‘Ik wil mensen met mijn kunst een maximum aan interpretatiemogelijkheden bieden’. Dus laat je verrassen en inspireren!