Teamcoaching

‘Voor een ware dialoog moet je ervan uitgaan dat de ander wel eens gelijk zou kunnen hebben’

Filosoof Hans Gadamer verwoordt waar het over gaat in écht contact. Kun je je openstellen voor de ander, en met oprechte aandacht, zonder vooringenomenheid luisteren? Daarmee leg je de basis voor een goede samenwerking in een team. Samenwerking waarbij het niet gaat om koste wat kost de harmonie te bewaren, maar waar juist ook ruimte is om het soms met elkaar oneens te zijn. Als er vertrouwen is, kan een team dat hebben en is het in staat om grootse resultaten boeken.

Hoe divers is jouw team eigenlijk?

In diversiteit zit schoonheid en kracht. Met mijn teamcoaching streef ik dan ook niet naar: ‘alle neuzen dezelfde kant op’. Juist teams die ieders verschillende kwaliteiten benutten zijn succesvol én leuk en motiverend om deel van uit te maken. Afhankelijk van de vraag (betere samenwerking, communicatie en feedback, stilstaan en de verbinding versterken, of juist conflictoplossing) maak ik een programma op maat. Dat kan een inspirerende workshop zijn of juist een langer, verdiepend traject.

 

Overigens, ondanks het hoge me-myself-and-I-gehalte van deze foto werk ik in grotere opdrachten graag en regelmatig samen met andere professionals uit mijn netwerk.